Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja dania z ciasta francuskiego z delikatnym wnętrzem w postaci cieniutkich plasterków mocno wędzonej szynki szwarcwaldzkiej, suszonych pomidorów i prawdziwego żółtego sera. Całość doprawiona jedynie aromatyzowaną oliwą, w której zanurzone były pomidory. Smak i forma przypadnie z pewnością do gustu zarówno większym, jak i mniejszym konsumentom.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19828
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 478
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6886
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242734
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19828
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 478
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6886
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242734
Składniki
Ciasto rozwinąć i delikatnie wygładzić dłońmi końce, posmarować po całości oliwą z suszonych pomidorów (zawiera z reguły zioła lub dodatki w postaci owoców żurawiny lub pestek dyni).
Wzdłuż ciasta, w dwóch rzędach ułożyć plasterki szynki, na to rozłożyć pokrojone w większe kawałki suszone pomidory.
Na to rozłożyć plastry sera. Zrolować ciasno wzdłuż szerszego boku, docisnąć dłonią, by się nie rozkleiło. Końce delikatnie zawinąć pod spód.
Całą powierzchnię ciasta, w tym spód, posmarować rozkłóconym jajkiem, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec do 20 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza na środkowym poziomie kuchenki.
Po wyjęciu z piekarnika wyłożyć na deskę na około 2 minuty, by odpoczęło, po czym kroić pod kątem na około cztero centymetrowe kawałki. Serwować z paskami zielonego ogórka i cząstkami pomidorów lub z ulubioną surówką. Doskonale smakuje na ciepło, jak i po wystygnięciu.