Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada faszerowana pieczarkami, owinięta aromatycznym boczkiem, który sprawia, że mięso jest pyszne i soczyste.
Naleśniki z twarogiem i bananami to klasyka, która łączy w sobie delikatność...
Odsłon: 720
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 119
Ciasto Haneczka jest wykwintne jak napoleonka. Wygląda na pracochłonne, ale j...
Odsłon: 10855
Naleśniki z twarogiem i bananami to klasyka, która łączy w sobie delikatność...
Odsłon: 720
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 119
Ciasto Haneczka jest wykwintne jak napoleonka. Wygląda na pracochłonne, ale j...
Odsłon: 10855
Składniki
1. Z mięsa usuwamy wystające części, kroimy wzdłuż, ale nie do końca i rozbijamy tak żeby powstał nam prostokąt. Doprawiamy solą.
2. Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojone pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
3. Gotowy farsz rozkładamy na mięsie. Mięso zwijamy w roladę, owijamy boczkiem oraz folią aluminiową i pieczemy 35 minut w 180°C. 10 minut przed końcem pieczenia zdejmujemy folię, aby boczek się zarumienił. Po upieczeniu mięso kroimy w grubsze plastry i układamy na półmisku.
4. Sok jabłkowy oraz wino gotujemy i zagęszczamy mąką rozrobioną ze śmietaną. 5. Sosem polewamy roladę.
6. Danie gotowe. 7. Smacznego.