Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rolada z indyka ze szpinakiem"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 218
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2826
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 218
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2826
Składniki
Szpinak rozmroź, wyjmując go dzień wcześniej z zamrażarki. Dodaj łyżkę mąki i dokładnie wymieszaj. Dopraw czosnkiem, pieprzem, gałką muszkatołową i solą. Mięso zmiel w maszynce i wymieszaj z łyżką mąki oraz niewielką ilością soli.
Białka oddziel od żółtek i ubij z nich pianę. Połącz z żółtkami i dodaj do szpinaku. Wszystko delikatnie wymieszaj. Na obsypanej mąką desce uformuj mięsny prostokąt, na nim rozłóż farsz szpinakowy, a następnie zwiń.
Roladę posmaruj miodem, obłóż gałązkami natki pietruszki i zawiń w folię do pieczenia. Piecz w piekarniku przez 80 minut w temperaturze 200° C.Źródło: Na żywo