Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolada z indyka ze szpinakiem

Rolada z indyka ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14907

Dodano:

Odsłon: 8

Smaczny pomysł na "Rolada z indyka ze szpinakiem"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Rolada z indyka ze szpinakiem

Przygotowanie

  1. Szpinak rozmroź, wyjmując go dzień wcześniej z zamrażarki. Dodaj łyżkę mąki i dokładnie wymieszaj. Dopraw czosnkiem, pieprzem, gałką muszkatołową i solą. Mięso zmiel w maszynce i wymieszaj z łyżką mąki oraz niewielką ilością soli.

  2. Białka oddziel od żółtek i ubij z nich pianę. Połącz z żółtkami i dodaj do szpinaku. Wszystko delikatnie wymieszaj. Na obsypanej mąką desce uformuj mięsny prostokąt, na nim rozłóż farsz szpinakowy, a następnie zwiń.

  3. Roladę posmaruj miodem, obłóż gałązkami natki pietruszki i zawiń w folię do pieczenia. Piecz w piekarniku przez 80 minut w temperaturze 200° C.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń