Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada z karkówki"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 309
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 67
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 497
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 309
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 67
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 497
Składniki
Mięso rozetnij na duży płat. Rozbij go tłuczkiem. Posyp solą oraz pieprzem. Natkę i koperek opłucz, odłóż trochę do dekoracji, resztę posiekaj.
Czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj go z oliwą i ziołami. Masę rozsmaruj na mięsie. Pozostaw wolne brzegi.
Całość ciasno zwiń. Roladę obwiąż nitką. Uformuj zgrabną pieczeń. Piecz ją około godziny w temp. 190oC. Od czasu do czasu polewaj wodą i sosem z dna naczynia. Gotową roladę pokrój w plastry, udekoruj resztą ziół.Źródło: Naj