Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na zastosowanie mięsa mielonego w innej postaci, pysznej nadziewanej rolady. Jest łatwa w przygotowaniu, a w smaku bardzo delikatna i soczysta. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11952
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 825
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 106
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2867
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11952
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 825
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 106
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2867
Składniki
Farsz: • Kalafior gotujemy do miękkości, odcedzamy z wody i rozdrabniamy za pomocą widelca • Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni z dodatkiem 3 łyżek oleju do uzyskania złotego koloru • Orzechy włoskie rozdrabniamy • Wszystkie składniki na farsz łączymy w jednej misie, dodajemy łyżkę majonezu oraz sól do smaku i mieszamy
Składanie: • Do misy dodajemy mięso, jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę, musztardę, nasiona słonecznika oraz przeprawy • Mięso wyrabiamy ręcznie, następnie wykładamy na duży kawałek folii aluminiowej, rozkładamy dociskając ręką (formujemy prostokąt) • Na mięso nakładamy plasterki sera oraz farsz, następnie zawijamy w rulonik za pomocą folii aluminiowej (końce folii zawijamy), roladę przekładamy do naczynia żaroodpornego • Pieczemy w temperaturze 180 stopni, grzanie góra i dół przez 60 minut