Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na zastosowanie mięsa mielonego w innej postaci, pysznej nadziewanej rolady. Jest łatwa w przygotowaniu, a w smaku bardzo delikatna i soczysta. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10475
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6037
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5328
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12895
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4637
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10475
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6037
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5328
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12895
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4637
Składniki
Farsz: • Kalafior gotujemy do miękkości, odcedzamy z wody i rozdrabniamy za pomocą widelca • Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni z dodatkiem 3 łyżek oleju do uzyskania złotego koloru • Orzechy włoskie rozdrabniamy • Wszystkie składniki na farsz łączymy w jednej misie, dodajemy łyżkę majonezu oraz sól do smaku i mieszamy
Składanie: • Do misy dodajemy mięso, jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę, musztardę, nasiona słonecznika oraz przeprawy • Mięso wyrabiamy ręcznie, następnie wykładamy na duży kawałek folii aluminiowej, rozkładamy dociskając ręką (formujemy prostokąt) • Na mięso nakładamy plasterki sera oraz farsz, następnie zawijamy w rulonik za pomocą folii aluminiowej (końce folii zawijamy), roladę przekładamy do naczynia żaroodpornego • Pieczemy w temperaturze 180 stopni, grzanie góra i dół przez 60 minut