Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na zastosowanie mięsa mielonego w innej postaci, pysznej nadziewanej rolady. Jest łatwa w przygotowaniu, a w smaku bardzo delikatna i soczysta. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11880
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16174
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5144
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11880
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16174
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5144
Składniki
Farsz: • Kalafior gotujemy do miękkości, odcedzamy z wody i rozdrabniamy za pomocą widelca • Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni z dodatkiem 3 łyżek oleju do uzyskania złotego koloru • Orzechy włoskie rozdrabniamy • Wszystkie składniki na farsz łączymy w jednej misie, dodajemy łyżkę majonezu oraz sól do smaku i mieszamy
Składanie: • Do misy dodajemy mięso, jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę, musztardę, nasiona słonecznika oraz przeprawy • Mięso wyrabiamy ręcznie, następnie wykładamy na duży kawałek folii aluminiowej, rozkładamy dociskając ręką (formujemy prostokąt) • Na mięso nakładamy plasterki sera oraz farsz, następnie zawijamy w rulonik za pomocą folii aluminiowej (końce folii zawijamy), roladę przekładamy do naczynia żaroodpornego • Pieczemy w temperaturze 180 stopni, grzanie góra i dół przez 60 minut