Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada z szynki"
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 219
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104550
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 345
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9067
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 219
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104550
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 345
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9067
Składniki
Mięso umyj, osusz a następnie rozetnij tak, aby powstał kwadratowy lub prostokątny płat. Przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij tłuczkiem. Natrzyj przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posmaruj musztardą. Zwiń formując roladę, włóż do lodówki na ok. 60 minut.
Cebulę pokrój w drobną kostkę. Zeszklij na 1 łyżce masła. Natkę pietruszki opłucz, osusz, posiekaj. Boczek pokrój w niezbyt dużą kostkę. Do miski włóż cebulę, dodaj boczek, posiekaną natkę, tymianek, ser oraz żółtko. Dokładnie wymieszaj. Masę rozłóż równomiernie na płacie mięsa. Zwiń w roladę.
Zepnij wykałaczkami lub zwiąż bawełnianą nicią. Na patelni rozgrzej pozostałe masło i obsmaż na nim roladę ze wszystkich stron na rumiano. Mięso przełóż do żaroodpornego naczynia posmarowanego olejem.
Wierzch mięsa polej masłem, na którym się smażyło. Naczynie z mięsem wstaw do piekarnika nagrzanego do 190°C. Piecz 60-70 min od czasu do czasu polewając je sosem z pieczenia.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Porcja: 440 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie