Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szparagi, ogórki kiszone, cebula, szczypior oraz żółty ser zawinięte w schab i zapieczone pod beszamelem podane na pieczonych w rosole ziemniakach i chrzanie.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113067
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 795
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113067
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 795
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Składniki
Schab pokroić jak na kotlet i rozbić. Ułożyć na foli do żywności tak aby na siebie nachodziły tworząc całość. Następnie tak rozłożone mięso doprawiam solą i pieprzem i smaruję musztardą i układam pokrojoną w piórka cebulę, szczypior, pokrojone w słupki kiszone ogórki, 3 z 5 plastrów żółtego sera pokrojone w paski oraz obrane szparagi.
Całość delikatnie zawijam jak gołąbka. Lekko zakładając boki a następnie delikatnie roluję resztę pomagając sobie folią. Otrzymaną w ten sposób roladę wraz z folią zawijam w folię do pieczenia i wkładam do blaszaki z wodą i wkładam do rozgrzanego do 150 piekarnika na 60 min.
Do żaroodpornego naczynia wkładam obrane i przekrojone na połówki ziemniaki, zalewam bulionem na każdego ziemniaka daje ok pół łyżeczki masła i wstawiam do piekarnika razem z roladą (150 st/60 min). Beszamel W małym rondlu podgrzewam mleko z dodatkiem gałki muszkatołowej, soli i pieprzu. Gdy mleko gorące dodaję jasną zasmażkę cały czas intensywnie mieszając. Gdy sos się zagotuje ściągam z ognia i przykrywam folią do żywności
Po godzinie wyciągam mięso z pieca odstawiam do ostygnięcia na minimum 30 min. Następnie roladę kroję na ok 1,5-2 cm plastry, które układam ponownie na foli aluminiowej lub pergaminie i pokrywam gęstym beszamelem i posypuję posiekanym drobno żółtym serem i wkładam do pieca do momentu zapieczenia się sera
Na talerz daję łyżkę stołową chrzanu. Na chrzan 3-4 połówki pieczonych ziemniaków Na ziemniaki zapieczoną pod beszamelem schabową roladę Całość lekko opruszam papryką i siekaną pietruszką