Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rolada ze szpinakiem, z rozmarynem i musztardą"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22496
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 119
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22496
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 119
Składniki
Natnij mięso wzdłuż, otwórz je i zrób nacięcia w poprzek, po obu stronach pieczeni. Rozbij dobrze mięso tłuczkiem. 2. Posmaruj musztardą w środku, włóż szpinak. Zwiąż mięso sznurkiem lub zepnij wykałaczkami. Przełóż do żaroodpornego naczynia. 3. Utrzyj razem czosnek, rozmaryn, olej, pieprz i sól. Natrzyj dokładnie mięso. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C, piecz 75 minut. Wyjmij z piekarnika, owiń w folię na 10 minut. : Szpinak możesz przed włożeniem do rolady podsmażyć na maśle i czosnku. Będzie bardziej aromatyczny.
czas przygotowania: 90 minut • 8 porcji • 230 kcal/porcja • koszt: 4,50 zł/porcjaŹródło: Olivia