Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczną roladę ziemniaczaną z nadzieniem z wieprzowego mielonego mięsa.
Masło orzechowe nadaje mięsu głębokiego smaku i aromatu. W Polsce niewielu w...
Odsłon: 103
Po powrocie do domu w zimowe wieczory kieliszek domowej miodówki rewelacyjnie...
Odsłon: 40
Chrupiące frytki z cukinii pieczone w piekarniku, w panierce, idealne jako sa...
Odsłon: 37
Chrupiące krążki z cukinii smażone w panierce, idealne jako samodzielna przek...
Odsłon: 30
Masło orzechowe nadaje mięsu głębokiego smaku i aromatu. W Polsce niewielu w...
Odsłon: 103
Po powrocie do domu w zimowe wieczory kieliszek domowej miodówki rewelacyjnie...
Odsłon: 40
Chrupiące frytki z cukinii pieczone w piekarniku, w panierce, idealne jako sa...
Odsłon: 37
Chrupiące krążki z cukinii smażone w panierce, idealne jako samodzielna przek...
Odsłon: 30
Składniki
Z obu ziemniaczanych mas wyrabiamy ciasto, w razie potrzeby możemy troszkę posolić.
Jednolite, gotowe, wyrobione ciasto.
Rozkładamy arkusz papieru do pieczenia, a na niego układamy z ciasta placek o grubości 1-1,5 cm. Ja zrobiłam placek pod wielkość dużej formy do keksu.
Na placek z masy ziemniaczanej układamy cienką warstwę mielonego mięsa, wcześniej doprawionego do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
Przy pomocy papieru zwijamy roladę.
Po zwinięciu rolady, ładnie zlepiamy boki rolady ciastem. Roladę wkładamy do formy, wierzch obkładamy cienkimi plasterkami wędzonego boczku.
Pieczemy 90 minut w 160 stopniach Celsjusza. Upieczoną roladę chwilę studzimy i wyjmujemy na półmisek. Na górę formy z roladą kładziemy półmisek i przewracamy do góry dnem formy.
Rolada powinna ładnie wyjść z formy.
Jeżeli rolada jest mało upieczona z dna i boków możemy ją dopiec w piekarniku grzałka tylko górna.
Smacznego!!!