Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczną roladę ziemniaczaną z nadzieniem z wieprzowego mielonego mięsa.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 291
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11102
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3620
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1230
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 291
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11102
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3620
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1230
Składniki
Z obu ziemniaczanych mas wyrabiamy ciasto, w razie potrzeby możemy troszkę posolić.
Jednolite, gotowe, wyrobione ciasto.
Rozkładamy arkusz papieru do pieczenia, a na niego układamy z ciasta placek o grubości 1-1,5 cm. Ja zrobiłam placek pod wielkość dużej formy do keksu.
Na placek z masy ziemniaczanej układamy cienką warstwę mielonego mięsa, wcześniej doprawionego do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
Przy pomocy papieru zwijamy roladę.
Po zwinięciu rolady, ładnie zlepiamy boki rolady ciastem. Roladę wkładamy do formy, wierzch obkładamy cienkimi plasterkami wędzonego boczku.
Pieczemy 90 minut w 160 stopniach Celsjusza. Upieczoną roladę chwilę studzimy i wyjmujemy na półmisek. Na górę formy z roladą kładziemy półmisek i przewracamy do góry dnem formy.
Rolada powinna ładnie wyjść z formy.
Jeżeli rolada jest mało upieczona z dna i boków możemy ją dopiec w piekarniku grzałka tylko górna.
Smacznego!!!