Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna dietetyczna roladka na niedzielny obiad.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8252
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1191
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10010
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4585
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 620
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8252
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1191
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10010
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4585
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 620
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę, pieczarki trzemy na tarce o dużych oczkach. Do rondelka wlewamy pół szklanki przegotowanej wody, dodajemy oliwę, liście laurowe oraz 2 ziarenka ziela angielskiego. Gdy nasz mikstura troszkę się zagrzeje dodajemy cebulkę. Dusimy ją około 5 minut, następnie dodajemy pieczarki i lekko solimy lub wegetujemy. Wszystko dusimy przez około 10 minut. Po tym czasie dodajemy 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, dodajemy posiekaną pietruszkę oraz doprawiamy do smaku pieprzem i solą (można dodać odrobinę majeranku). Dusimy wszystko razem do czas aż wywar odparuje.Tak przygotowany farsz odstawiamy do wystygnięcia.
Filet z indyka rozbijamy na cienko. Na filet wyciskamy ząbek czosnku i równo smarujemy. Przyprawiamy solą, pieprzem, ziołami do pizzy oraz ostrą papryką. Na przyprawy kładziemy żółty ser a na ser nasz farsz. Wszystko zawijamy. Gotową roladkę posypujemy przyprawami; sól, pieprz, ostra papryka, zioła do pizzy. Roladkę zawijamy w papier do pieczenia, a następnie w folie aluminiową (szczelnie). Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 170 stopni przez 25 - 30 minut z termoobiegiem. Roladka wychodzi soczysta i pyszna;)