Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj bardzo smaczna propozycja dla zwolenników potraw mięsnych. Roladki z boczku są bardzo proste w robieniu i co najważniejsze mają bardzo dobry smak. Zaletą jest również to, że możemy sami decydować jakie dodatki zastosujemy do tej potrawy
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 150
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3849
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 279
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 487
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 150
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3849
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 279
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 487
Składniki
Do tej potrawy używamy płata boczku dosyć chudego i na początku myjemy mięsi i od boczku odcinamy skórę.
Następnie boczek kroimy na długie cienkie plastry.
Ser żółty kroimy na cienkie paski.
Płat boczku solimy, pieprzymy następnie kładziemy kawałki sera i dokładamy po jednym lub dwa pomidory suszone.
Jak już mamy tak przygotowany boczek, to zawijamy w roladkę i zabezpieczamy patyczkiem od szaszłyku przebijając roladkę na wylot.
Tak robimy z każdym plastrem boczku.
Na patelnie wlewamy olej i kładziemy przygotowane roladki. Roladki obsmażamy do zarumienienia.
Następnie zmniejszamy ogień, roladki polewamy delikatnie sokiem malinowym z góry do środka roladki, przykrywamy pokrywką i na delikatnym ogniu dusimy 30-40 minut do miękkości mięsa. Jak już mamy mięso miękkie wyjmujemy i podajemy np. z ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego.