Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki są bardzo smaczne, kruche delikatne mięso z kurczaka w nietypowym sosie.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15420
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4625
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 291
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2744
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4937
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15420
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4625
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 291
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2744
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4937
Składniki
1. Mięso kroimy w plastry i lekko rozbijamy, uważając żeby nie zrobić dziur, solimy. 2. Na każdym kawałku mięsa układamy plasterek boczku, kawałek cebuli i ćwiartkę ogórka.
3. Zawijamy w robiąc roladki.
4. Panierujemy w mące pszennej.
5. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
6. Po usmażeniu układamy w naczyniu żaroodpornym.
7. Robimy sos: do naczynia nakładamy musztardę, sos sojowy miód i przyprawę gyros.
8. Dokładnie mieszamy i polewamy roladki.
9. Zapiekamy 20 minut w 180°C. 10. Danie gotowe. 11. Smacznego.