Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki drobiowe

Roladki drobiowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 95 Ocena: 1188

Dodano:

Odsłon: 1403

Roladki z fileta z kurczaka nadziewane serem i grzybami zapiekane, proste i smaczne danie,

Składniki

  • Filet drobiowy 2 szt (60 dag)
  • Grzyby mrożone 20 dag
  • Cebula 1 szt
  • Ser żółty 4 plastry
  • Olej do smażenia
  • Sól, pieprz, ziele lubczyku
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Roladki drobiowe

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić na 4 porcje i rozbić tłuczkiem (przez folię) na cienkie plastry. Posypać solą, pieprzem i ziołami.

    Cebulę drobno posiekać, zeszklić na oleju, dodać drobno pokrojone grzyby i smażyć często mieszając aż sok odparuje i grzyby będą lekko przysmażone, dodać sól i pieprz do smaku.
    Na każdym kawałku mięsa położyć plaster sera,usmażone grzyby i zwinąć roladkę.
    Ułożyć roladki w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika, piec 20 minut w 180 stopniach C.

    Podawać z ziemniakami lub frytkami i surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń