Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki drobiowe z dodatkiem sera i żółtej papryki to idealna propozycja jako danie na ciepło. Chrupiąca panierka sprawia, że może być to ulubiony posiłek dla najmłodszych!
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2474
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18210
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2474
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18210
Składniki
Paprykę żółtą posiekaj drobno. Przekrój każdy filet z kurczaka wzdłuż, a następnie rozbij mocno mięso. Posól, popieprz z każdej strony.
Wyłóż ser (może być w plasterkach albo starty na tarce o grubych oczkach), a także paprykę. Zawiń mięso jak na roladkę. Obtocz najpierw w mące. Zawiń każdą roladkę w folię aluminiową i umieść na godzinę w lodówce. Filety z kurczaka powinny się zlepić.
Następnie ostrożnie odwiń. Panieruj najpierw w rozkłóconym jajku, a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzej olej. Smaż z każdej strony przez kilka minut.