Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki drobiowe z dodatkiem sera i żółtej papryki to idealna propozycja jako danie na ciepło. Chrupiąca panierka sprawia, że może być to ulubiony posiłek dla najmłodszych!
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 572
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1792
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22048
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 572
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1792
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22048
Składniki
Paprykę żółtą posiekaj drobno. Przekrój każdy filet z kurczaka wzdłuż, a następnie rozbij mocno mięso. Posól, popieprz z każdej strony.
Wyłóż ser (może być w plasterkach albo starty na tarce o grubych oczkach), a także paprykę. Zawiń mięso jak na roladkę. Obtocz najpierw w mące. Zawiń każdą roladkę w folię aluminiową i umieść na godzinę w lodówce. Filety z kurczaka powinny się zlepić.
Następnie ostrożnie odwiń. Panieruj najpierw w rozkłóconym jajku, a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzej olej. Smaż z każdej strony przez kilka minut.