Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki drobiowe z dodatkiem sera i żółtej papryki to idealna propozycja jako danie na ciepło. Chrupiąca panierka sprawia, że może być to ulubiony posiłek dla najmłodszych!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4274
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416946
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4274
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416946
Składniki
Paprykę żółtą posiekaj drobno. Przekrój każdy filet z kurczaka wzdłuż, a następnie rozbij mocno mięso. Posól, popieprz z każdej strony.
Wyłóż ser (może być w plasterkach albo starty na tarce o grubych oczkach), a także paprykę. Zawiń mięso jak na roladkę. Obtocz najpierw w mące. Zawiń każdą roladkę w folię aluminiową i umieść na godzinę w lodówce. Filety z kurczaka powinny się zlepić.
Następnie ostrożnie odwiń. Panieruj najpierw w rozkłóconym jajku, a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzej olej. Smaż z każdej strony przez kilka minut.