Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na święta możemy zaszaleć.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102311
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1989
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5849
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5847
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102311
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1989
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5849
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5847
Składniki
Wykonanie: Mięso dokładnie oczyścić, przekroić wzdłuż i posypać solą, pieprzem, przyprawą do gyrosa do smaku. Odłożyć na godzinę w chłodne miejsce. Pieczarki, papryczkę, cebulę oczyścić, pokroić i przysmażyć na oliwie z solą i pieprzem do smaku. Następnie ostudzić i zmiksować. Przygotowane mięso, lekko rozbić i nadziewać przygotowanym farszem, spinając wykałaczkami. Jajka rozbełtać ze śmietanką, maczać roladki i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Po usmażeni odsączyć na ręczniku papierowym i podawać do obiadu.