Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki drobiowe w porach"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 135
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 37
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 135
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 37
Składniki
Mięso myjemy, usuwamy błonki, rozbijamy na płaty. Sok z cytryny mieszamy z oliwą, nacieramy filety. Mięso w cytrynowej marynacie na kilka godzin wkładamy do lodówki.
Pory płuczemy, zdejmujemy z nich wierzchnie zielone liście, które przez minutę parzymy we wrzątku. Mięso wyjmujemy z marynaty, rozkładamy i prószymy solą i pieprzem.
Na każdym płacie mięsa kładziemy zioła. Mięso zwijamy w rolady, owijamy sparzonymi, miękkimi liśćmi porów, spinamy wykałaczkami.
Obsmażamy na rozgrzanej oliwie około 25 minut tak, aby roladki usmażyły się równomiernie ze wszystkich stron. Lekko ostudzone kroimy w plastry, podajemy na ciepło z jarzynami albo na zimno z pieczywem.
Czas przygotowania 80 minut. Cena jednej porcji około 3,80 zł.Źródło: Rewia