Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z kurczaka z zielonym pesto, szynką i serem żółtym są niezwykle soczyste, aromatyczne i proste w przygotowaniu. Wystarczy pokroić kurczaka w plastry, posmarować pesto, ułożyć ser i szynkę, zawinąć i usmażyć. Polecam! :)
Zimą i na przedwiośniu na stołach królują bulwy i korzenie, a nie pomidory, c...
Odsłon: 58
Polecam na kolację.
Odsłon: 180
Lime Curd czyli Lemon Curd, ale z limonek ;). Krem świetnie sprawdzi się do l...
Odsłon: 20
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 260
Zimą i na przedwiośniu na stołach królują bulwy i korzenie, a nie pomidory, c...
Odsłon: 58
Polecam na kolację.
Odsłon: 180
Lime Curd czyli Lemon Curd, ale z limonek ;). Krem świetnie sprawdzi się do l...
Odsłon: 20
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 260
Składniki
Filety z piersi kurczaka oczyść, osusz i przekrój wzdłuż na pół. Dość cienko rozbij, dopraw z obu stron solą i pieprzem.
Na każdym filecie rozsmaruj 2 łyżeczki pesto, kolejno połóż plaster szynki i plaster sera żółtego. Zawiń w roladkę.
Do głębokiego talerza wbij jajka, rozkłóć. Do drugiego talerza wsyp bułkę tartą i parmezan. Wymieszaj. Przygotowane roladki obtaczaj w jajku, a następnie panieruj w bułce tartej i parmezanie.
Roladki smaż na dobrze rozgrzanym oleju, z obu stron do zarumienienia.