Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z kurczaka z zielonym pesto, szynką i serem żółtym są niezwykle soczyste, aromatyczne i proste w przygotowaniu. Wystarczy pokroić kurczaka w plastry, posmarować pesto, ułożyć ser i szynkę, zawinąć i usmażyć. Polecam! :)
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 340
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4836
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 101
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 138
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 340
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4836
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 101
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 138
Składniki
Filety z piersi kurczaka oczyść, osusz i przekrój wzdłuż na pół. Dość cienko rozbij, dopraw z obu stron solą i pieprzem.
Na każdym filecie rozsmaruj 2 łyżeczki pesto, kolejno połóż plaster szynki i plaster sera żółtego. Zawiń w roladkę.
Do głębokiego talerza wbij jajka, rozkłóć. Do drugiego talerza wsyp bułkę tartą i parmezan. Wymieszaj. Przygotowane roladki obtaczaj w jajku, a następnie panieruj w bułce tartej i parmezanie.
Roladki smaż na dobrze rozgrzanym oleju, z obu stron do zarumienienia.