Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam wszelkiego rodzaju mięsne zawijasy. Szczególne w weekend, na niedzielny obiad. Te roladki są bardzo smaczne, soczyste, delikatne w środku z chrupiącą skórką za zewnątrz. Tutaj podane z młodymi ziemniakami i mizerią! Więcej przepisów oraz filmików krok po kroku znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube @smacznie_na_talerzu Zobacz i sam się przekonaj! Zapraszam serdecznie!
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 163
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 135
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 70
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 163
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 135
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 70
Składniki
Filety z kurczaka umyj i osusz ręczniki papierowym. Usuń błonki. Każdy płat mięsa rozbij delikatnie na cienkie plastry. Oprósz solą pieprzem oraz papryką słodką. Odstaw na 20 minut do lodówki.
Pieczarki umyj osusz i pokrój w plasterki. Cebulę pokrój w piórka. Na patelni rozgrzej 4 łyżki masła klarowanego następnie dodaj pieczarki. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Duś przez około 10 minut, do odparowania wody. Na tej samej patelni podduś cebulę dodając łyżkę masła.
Pieczarki połącz z serem, cebula oraz natka pietruszki. Na każdym filecie połóż około 2 łyżki farszu i zwinąć w roladkę zawijając boki mięsa do środka. W garnku rozgrzej olej. Smaż roladki, tak aby całe były zanurzone w oleju przez ok 5 minut z każdej strony. Gotowe roladki połóż na ręczniku papierowym, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Smacznego!