Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z wątróbką, w sosie musztardowym
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8034
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 361
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3549
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 634
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8034
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 361
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3549
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 634
Składniki
Wątróbkę i cebulę drobno siekamy - smażymy na odrobinie oliwy z dodatkiem pieprzu i wegety. Gotową ugniatamy ubijakiem do ziemniaków. Pierś przekrawamy wzdłuż i otwieramy - powstaje "motyl" - ubijamy. Na fileta nakładamy farsz z wątróbki, rolujemy i posypujemy ziołami. Następnie owijamy folią aluminiową. Roladki wrzucamy na gotującą wodę, i gotujemy ok 25 minut. Przygotowujemy sos: musztardę i jogurt nakładamy na patelnię, mieszamy i kładziemy roladki - mają się lekko "usmażyć" w sosie - sos redukuję się do minimum! Gotowe roladki kroimy na kilka kawałków, i nakładamy na talerz. Można udekorować rukolą i pomidorkami. Smacznego :) Sos można zrobić z podwójnej porcji - wtedy zostanie na polanie mięsa. Roladki można upiec w piekarniku