Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki drobiowe z wędzonym kurczakiem

Roladki drobiowe z wędzonym kurczakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2157 Ocena: 48000

Dodano:

Odsłon: 2799

Kurczak nadziewany kurczakiem? Dlaczego nie. Dwa różne smaki wspaniale uzupełniają się ,natomiast papryka konserwowa dodaje im pikantności. Podane z sosem grzybowym ,ziemniakami z wody i sałatą w śmietanie ,tworzą danie idealne.

Składniki

  • 2 filety z kurczaka (pojedyncze)
  • 2 wędzone pałki kurczaka
  • papryka konserwowa
  • sól ,pieprz
  • Sos:
  • 250 g pieczarek
  • 250 g boczniaków królewskich (mogą być zwykłe)
  • cebula
  • 1 łyżka masła
  • 600 ml bulionu wołowego
  • 1 łyżka mąki
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety kroimy na pół i cienko rozbijamy. Wędzonego kurczaka (bez skóry) oddzielamy od kości. Paprykę kroimy na mniejsze kawałki. Na środek rozbitych filetów kładziemy po kawałku papryki i wędzonego kurczaka. Zawijamy roladki ,owijamy nicią ,oprószamy solą i pieprzem.
    Sos:
    Cebulę siekamy ,pieczarki i boczniaki oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki. Razem z cebulą smażymy na maśle. Oprószamy mąką ,chwilę podsmażamy ,zalewamy bulionem (cały czas mieszając. Kiedy sos zacznie gęstnieć ,wkładamy roladki i dusimy na małym ogniu 30 min.
    Przed podaniem z roladek zdejmujemy nić kuchenną. Podajemy polane z sosem i ziemniakami z wody. U nas w wersji z sałatą w śmietanie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń