Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak nadziewany kurczakiem? Dlaczego nie. Dwa różne smaki wspaniale uzupełniają się ,natomiast papryka konserwowa dodaje im pikantności. Podane z sosem grzybowym ,ziemniakami z wody i sałatą w śmietanie ,tworzą danie idealne.
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2147
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 7097
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1154
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2147
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 7097
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1154
Składniki
Filety kroimy na pół i cienko rozbijamy. Wędzonego kurczaka (bez skóry) oddzielamy od kości. Paprykę kroimy na mniejsze kawałki. Na środek rozbitych filetów kładziemy po kawałku papryki i wędzonego kurczaka. Zawijamy roladki ,owijamy nicią ,oprószamy solą i pieprzem. Sos: Cebulę siekamy ,pieczarki i boczniaki oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki. Razem z cebulą smażymy na maśle. Oprószamy mąką ,chwilę podsmażamy ,zalewamy bulionem (cały czas mieszając. Kiedy sos zacznie gęstnieć ,wkładamy roladki i dusimy na małym ogniu 30 min. Przed podaniem z roladek zdejmujemy nić kuchenną. Podajemy polane z sosem i ziemniakami z wody. U nas w wersji z sałatą w śmietanie.