Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak nadziewany kurczakiem? Dlaczego nie. Dwa różne smaki wspaniale uzupełniają się ,natomiast papryka konserwowa dodaje im pikantności. Podane z sosem grzybowym ,ziemniakami z wody i sałatą w śmietanie ,tworzą danie idealne.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1582
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 324
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1582
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 324
Składniki
Filety kroimy na pół i cienko rozbijamy. Wędzonego kurczaka (bez skóry) oddzielamy od kości. Paprykę kroimy na mniejsze kawałki. Na środek rozbitych filetów kładziemy po kawałku papryki i wędzonego kurczaka. Zawijamy roladki ,owijamy nicią ,oprószamy solą i pieprzem. Sos: Cebulę siekamy ,pieczarki i boczniaki oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki. Razem z cebulą smażymy na maśle. Oprószamy mąką ,chwilę podsmażamy ,zalewamy bulionem (cały czas mieszając. Kiedy sos zacznie gęstnieć ,wkładamy roladki i dusimy na małym ogniu 30 min. Przed podaniem z roladek zdejmujemy nić kuchenną. Podajemy polane z sosem i ziemniakami z wody. U nas w wersji z sałatą w śmietanie.