Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry wędzonego boczku. Pyszny obiad.
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 24
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 406
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 24
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 406
Składniki
Szparagi myjemy i odrywamy twarde końcówki. Na dużej patelni rozgrzewamy masło klarowane. Podsmażamy na nim szparagi 2 minuty, lekko je solimy. Odkładamy do przestudzenia. Tłuszcz na patelni pozostawiamy.
Piersi z kurczaka przekrawamy wzdłuż na dwie części, lekko rozbijamy. Każdy kawałek oprószamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Kładziemy na niej plaster żółtego sera i trzy szparagi. Zwijamy w rulon, owijamy ciasno plastrem boczku, spinamy wykałaczką.
Na patelni, na której smażyliśmy szparagi podgrzewamy odłożony tłuszcz, dodajemy do niego olej, porządnie rozgrzewamy i obsmażamy na nim roladki na rumiano z obu stron. Następnie podlewamy roladki gorącą wodą (3/4 szklanki). Zmniejszamy ogień, przykrywam patelnię pokrywą. Dusimy całość około 5 minut.
Roladki drobiowe ze szparagami gotowe!