Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki łososiowe"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
Składniki
W garnku zagotuj wodę, posól, wsyp ryż, ugotuj na miękko. Szparagi umyj, odłam zdrewniałe części łodyg, resztę wrzuć do wrzątku na 5 minut, wyjmij, wystudź. Na płatach łososia układaj porcje ryżu, spłaszcz łyżką. Połóż łodygę szparaga, zroluj płat ryby. Roladki wstaw na pół godziny do lodówki.
Papryczki posiekaj bardzo drobno, usuń pestki. Czosnek i imbir obierz, drobno posiekaj. Z limonki wyciśnij sok. Do garnka wlej wodę, dodaj cukier, zagotuj, wrzuć papryczki, imbir i czosnek. Gotuj 15 minut, dolej sok z limonki, miód, zagotuj.
Mąkę rozrób z zimną wodą. Wlej do sosu, wymieszaj. Zdejmij z ognia, wystudź. Na talerzu ułóż po 3 sztuki roladek, polej sosem. Podawaj je jako lekką przekąskę lub kolację.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień