Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 13-02-2018
Kolejna wersja roladek ze schabu. Tym razem z marchewką i papryką doprawioną curry i bazylią.
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1032
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 931
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1032
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 931
Składniki
Plastry schabu rozbijamy cienko starając się uzyskać kształt najbardziej zbliżony do prostokąta. Marchewki ścieramy na tarce o małych oczkach i podsmażamy lekko na patelni z odrobina masła. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę, starty na drobnej tarce żółty ser i doprawiamy curry, bazylią oraz solą i pieprzem. Wszystko razem mieszamy. Na każdy plaster schabu nakładamy porcję farszu i zawijamy w roladkę. Obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy na rumiano. Podajemy z ulubionymi dodatkami.