Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki naleśnikowe z szynką i serkiem"
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 344
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1470
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 609
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1283
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 344
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1470
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 609
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1283
Składniki
Czas przygotowania 30 minut. Cena porcji ok. 3,50 zł.
Do miski wlewamy mleko, wodę mineralną, wybijamy jajka, roztrzepujemy, aby wszystkie dobrze się połączyły. Partiami dodajemy przesianą mąkę i mieszamy, aby powstało gładkie ciasto. Doprawiamy pieprzem i solą. Kwadratową lub prostokątną blachę wykładamy papierem do pieczenia, który dodatkowo smarujemy cienką warstwą oleju. Wylewamy ciasto i równomiernie rozprowadzamy po blasze. Pieczemy 15–20 minut w 200oC.
Rukolę krótko płuczemy w zimnej wodzie i osuszamy. Pomidory odcedzamy z oleju, kroimy w kostkę i mieszamy z serkiem śmietankowym. Przyprawiamy pieprzem.
Upieczone i ostudzone ciasto naleśnikowe smarujemy równomiernie serkiem, następnie układamy plasterki szynki i posypujemy listkami rukoli. W miarę ścisło zwijamy ciasto od dłuższego boku.
Roladę kroimy w niezbyt grube plasterki, które przed podaniem możemy posypać pieprzem.
Wartość odżywcza porcji 320 kcal Białko 27 g/Tłuszcz 13 g/Węglowodany 23 gŹródło: Rewia