Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki naleśnikowe z szynką i serkiem"
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3305
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 107
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3305
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 107
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
Czas przygotowania 30 minut. Cena porcji ok. 3,50 zł.
Do miski wlewamy mleko, wodę mineralną, wybijamy jajka, roztrzepujemy, aby wszystkie dobrze się połączyły. Partiami dodajemy przesianą mąkę i mieszamy, aby powstało gładkie ciasto. Doprawiamy pieprzem i solą. Kwadratową lub prostokątną blachę wykładamy papierem do pieczenia, który dodatkowo smarujemy cienką warstwą oleju. Wylewamy ciasto i równomiernie rozprowadzamy po blasze. Pieczemy 15–20 minut w 200oC.
Rukolę krótko płuczemy w zimnej wodzie i osuszamy. Pomidory odcedzamy z oleju, kroimy w kostkę i mieszamy z serkiem śmietankowym. Przyprawiamy pieprzem.
Upieczone i ostudzone ciasto naleśnikowe smarujemy równomiernie serkiem, następnie układamy plasterki szynki i posypujemy listkami rukoli. W miarę ścisło zwijamy ciasto od dłuższego boku.
Roladę kroimy w niezbyt grube plasterki, które przed podaniem możemy posypać pieprzem.
Wartość odżywcza porcji 320 kcal Białko 27 g/Tłuszcz 13 g/Węglowodany 23 gŹródło: Rewia