Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki paprykowe"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 197
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 197
Składniki
Papryki ustaw w całości (z szypułkami oraz nasionami) na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (w przeciwnym razie papryki mogą porzywierać do naczynia).
Papryki zapiekaj w piekarniku nagrzanym do temperatury 220°C tak długo aż skórka będzie odchodziła (czyli ok. 15 minut).
Ostrożnie wyjmij z piekarnika blachę z paprykami. Każdą paprykę przełóż do osobnej torebki (grubej foliowej lub papierowej) i, delikatnie pocierając, obierz papryki ze skórki.
Po obraniu papryk usuń szypułki gniazda nasienne oraz pozostałe nasionka. Oczyszczony i upieczony miąższ pokrój na dość szerokie pasy.
Serek topiony wymieszaj z siekanymi ziołami i dopraw pieprzem. Na każdym plasterku papryki ułóż plasterek sera żółtego, posmaruj topionym, zwiń w rulon i zepnij wykałaczką.
Gotowe roladki ułóż na półmisku, udekoruj szczypiorkiem i podawaj jako przystawkę na zimno.
25 minut. Porcja: 250 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie