Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki rybne z warzywami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 609
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 933
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 609
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 933
Składniki
Umytą, osuszoną rybę skrapiamy sokiem z cytryny, prószymy solą i pieprzem. Obraną cebulę i obrany czosnek grubo siekamy. Papryki czyścimy z gniazd nasiennych, płuczemy, kroimy w cienkie paseczki. Warzywa podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Cukinie ścieramy na tarce o dużych otworach. Mieszając, chwilkę dusimy na rozgrzanym maśle. Odstawiamy do wystudzenia. Bazylię płuczemy, grubo siekamy. Wsypujemy do cukinii. Przyprawiamy do smaku solą i białym pieprzem mielonym.
Na filetach rybnych rozkładamy cukinię z bazylią. Zwijamy w ruloniki, spinamy wykałaczkami. Pozostałe warzywa wykładamy na dno żaroodpornego naczynia. Na warstwie warzyw układamy roladki rybne. Posypujemy igiełkami rozmarynu. Zapiekamy około 35 minut w temperaturze 190oC.
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 5,50 złŹródło: Rewia