Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki schabowe

Roladki schabowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 783 Ocena: 14910

Dodano:

Odsłon: 10512

Schab podany w innym wydaniu,bardzo smaczny.

Składniki

  • Schab 5-6 plastrów
  • Ser żółty 6 plasterków
  • Karczek pieczony lub szynka 6 plasterków
  • Ketchup pikantny
  • Przyprawy-pieprz,wegeta.
  • Ogórek surowy kilka plasterków
  • Papryka surowa lub z zalewy
  • Tłuszcz do smażenia,łyżka mąki
  • Średnia cebula i jabłko
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Schab pobić na cieńkie plastry,najlepiej robić to na folii.
    Posypać wegetą,pieprzem,polać ketchupem.
    Na wierzch dać paprykę,ogórek,plastry karczku lub szynki oraz ser żółty.
    Zawinąć roladki i spiąć wykałaczką.Obtoczyć w mące.

  2. Roladki dajemy na rozgrzany tłuszcz i smażymy z obu stron.
    Przekładamy do rondla,a na tym tłuszczu podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka oraz pokrojone jabłko.
    Podsypujemy 1/2 łyżki mąki i chwilkę smażymy.
    Roladki zalewamy wodą tak by je tylko przykryła,dodać wegety,pieprzu i soli do smaku.
    Gotujemy około 40min.po tym czasie wrzucić podsmażoną cebulkę z jabłkiem i podgotować jeszcze 5 min.

  3. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 08 maja 2016 Fajne :) Jabłko powoduje, że mięso kruszeje. Polecam kwaśne ;)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń