Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab podany w innym wydaniu,bardzo smaczny.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34168
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1380
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34168
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1380
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Schab pobić na cieńkie plastry,najlepiej robić to na folii. Posypać wegetą,pieprzem,polać ketchupem. Na wierzch dać paprykę,ogórek,plastry karczku lub szynki oraz ser żółty. Zawinąć roladki i spiąć wykałaczką.Obtoczyć w mące.
Roladki dajemy na rozgrzany tłuszcz i smażymy z obu stron. Przekładamy do rondla,a na tym tłuszczu podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka oraz pokrojone jabłko. Podsypujemy 1/2 łyżki mąki i chwilkę smażymy. Roladki zalewamy wodą tak by je tylko przykryła,dodać wegety,pieprzu i soli do smaku. Gotujemy około 40min.po tym czasie wrzucić podsmażoną cebulkę z jabłkiem i podgotować jeszcze 5 min.
Smacznego