Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki schabowe w ostrym sosie musztardowym"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 577
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 128
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 132
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 99
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22709
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 577
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 128
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 132
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 99
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22709
Składniki
1. Mięso umyj, osusz i rozbij na cienkie plastry. Korniszonki drobno posiekaj, wymieszaj z czosnkiem, majerankiem, solą i pieprzem. Cienką warstwą masy posmaruj każdy plaster mięsa.
Na każdym kawałku mięsa połóż po 2 plasterki szynki i zwiń razem w ścisłe roladki. Zepnij szpilkami, włóż do rękawa piekarniczego, podlej wodą i piecz ok. 40-50 minut w 180°C.
Czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj miód i odrobinę podgrzej. Dodaj musztardę i sok z cytryny. Podlej sosem z pieczenia i gotuj ok. 20 minut. Zmiksuj, posól i przełóż do garnka.
Z roladek wyjmij szpilki. Mięso przełóż do sosu i duś pod przykryciem na małym ogniu kolejne 10-15 minut. Podawaj z kaszą, najlepiej gryczaną, i warzywami z wody.Źródło: Naj