Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przygotowaniu, oto przepis dla Ciebie. Roladki ze schabu z pieczarkami, pasujące niemal z każdym dodatkiem, a ich smak rozpływa się w ustach.
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 244
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8675
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3093
Polecam.
Odsłon: 1890
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 244
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8675
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3093
Polecam.
Odsłon: 1890
Składniki
1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą. 2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. 3. Pietruszkę, marchew obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach, warzywa dodaję do cebuli. 4. Następnie dodaję pokrojone drobno pieczarki, smażę około 10 minut, doprawiam pieprzem, solą oraz musztardą.
5. Farsz nakładam na każdy plaster mięsa.
6. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. 7. Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
8. Gotowe, podaję z ziemniakami oraz surówką. 9. Smacznego.