Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki Schabowe z warzywami oraz boczkiem

Roladki Schabowe z warzywami oraz boczkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 923 Ocena: 10802

Dodano:

Odsłon: 1438

Dzięki boczkowi roladki są przepyszny,polecam.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • 20 dag pieczarek
  • 20 dag boczku wędzonego
  • 1 cebula
  • 1 mały słoiczek papryki konserwowej
  • Sól
  • pieprz
  • Olej do smażenia
  • 2 jajka
  • Bułka tarta
  • mąka pszenna
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Roladki Schabowe z warzywami oraz boczkiem

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić w plastry i rozbić.
    Cebulę obieramy i kroimy kostkę, następnie prużymy na patelni.
    Boczek kroimy w drobną kostkę dodajemy do cebuli.

  2. Dodajemy pokrojone pieczarki nadal prużymy.

  3. Paprykę kroimy w cienkie paseczki, dodajemy do pieczarek

  4. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
    Farsz studzimy.
    Schab rozkładamy doprawiamy solą oraz pieprzem.

  5. Nakładamy farsz.

  6. Zawijamy w roladki

  7. Jajka roztrzepujemy na talerzu widelcem.
    Przygotowujemy mąkę oraz bułkę.
    Roladki obtaczamy najpierw w jajku następnie w mące ponownie w jajku i bułce tartej.
    Tak gotowe roladki smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń