Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 923 Ocena: 10802
Dodano: 13.12.2017
Odsłon: 1438
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Mięso pokroić w plastry i rozbić.
Cebulę obieramy i kroimy kostkę, następnie prużymy na patelni.
Boczek kroimy w drobną kostkę dodajemy do cebuli.
Dodajemy pokrojone pieczarki nadal prużymy.
Paprykę kroimy w cienkie paseczki, dodajemy do pieczarek
Doprawiamy pieprzem oraz solą.
Farsz studzimy.
Schab rozkładamy doprawiamy solą oraz pieprzem.
Nakładamy farsz.
Zawijamy w roladki
Jajka roztrzepujemy na talerzu widelcem.
Przygotowujemy mąkę oraz bułkę.
Roladki obtaczamy najpierw w jajku następnie w mące ponownie w jajku i bułce tartej.
Tak gotowe roladki smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)