Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki serowe"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 176
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 79
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 61
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 176
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 79
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 61
Składniki
ok. 45 minut
Jajka rozbić, roztrzepać i zmiksować z mąką ziemniaczaną i solą. Rozgrzać lekko olej na patelni, usmażyć 4 omlety i odstawić w ciepłe miejsce. Cebulę obrać, pokroić. Czosnek przecisnąć przez praskę, szpinak umyć i osączyć na durszlaku.
Cebulę i czosnek zeszklić na maśle. Dodać pokrojone w dość duże kawałki liście szpinaku, doprawić solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Dusić kilka minut pod przykryciem, potem zwiększyć płomień i zdjąć przykrywkę, by odparować nadmiar wody.
Żółty ser zetrzeć, biały ser posolić i dokładnie wyrobić ręką. Omlety smarować grubo białym serem, następnie wystudzonym szpinakiem i zwijać w roladki. Podawać pokrojone na mniejsze plasterki i udekorowane startym żółtym serem.Źródło: Twoje Imperium