Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki szparagowe"
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 56
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 757
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 70
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 56
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 757
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 70
Składniki
Szparagi umyć, odciąć zdrewniałe końcówki, gotować ok. 15 minut we wrzątku z dodatkiem soli i soku z cytryny, odcedzić, wystudzić.
Ciasto francuskie pokroić w cienkie paski. Dwa, trzy wystudzone szparagi owijać szynką i paskami ciasta francuskiego. Ciasto ponakłuwać, posmarować żółtkiem, obsypać sezamem. S
zparagowe roladki zapiekać w temperaturze ok. 180°C ok. 15-20 minut. Podawać na ciepło lub na zimno z sosem jogurtowo- czosnkowym.Źródło: Twoje Imperium