Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na soczyste roladki w sosie z żurawiny, takie roladki mogą być podane na świąteczny obiedzie lub imprezie.
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 421
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5118
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3336
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 421
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5118
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3336
Składniki
1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w dwucentymetrowe plastry, rozbijamy oraz doprawiamy pieprzem i sola. 2. Na każdy kawałku mięsa układamy po plasterku mozzarelli. Mięso zwijamy w roladki. 3. Panierujemy w mące pszennej i smażymy na rozgrzanym oleju.
4. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Podlewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową lub bulion, ketchup, przecier i żurawinę. Łączymy z roladkami i gotujemy 10 minut aż sos nam zgęstnieje.
5. Danie gotowe. 6. Smacznego.