Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki wieprzowe.

Roladki wieprzowe.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1451 Ocena: 18852

Dodano:

Odsłon: 1713

Roladki wieprzowe z serem, cebulą i ogórkiem marynowanym, podane z ziemniakami i sałatą z ogórkiem.

Składniki

  • schab bez kości 4 plastry
  • żółty ser 4 plasterki
  • mini korniszony 4 szt
  • cebula 4 pół plastry
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • Musztarda
  • jajko kurze 2 szt.
  • Bułka tarta
  • tłuszcz do smażenia
  • ziemniaki 8 szt.
  • sałata lodowa 1 szt.
  • ogórek świeży 1 szt.
  • śmietana gęsta 30%
1-2 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy. Z plastrów sera robimy ruloniki z pół plastrem cebuli i mini korniszona. Każdy rulonik zawijamy w wysmarowany musztardą plaster schabu.

  2. Zwinięte plastry schabu zabezpieczamy wykałaczkami. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Każdą roladkę podwójnie panierujemy w bułce tartej i jajku.

  3. Roladki układamy na patelni i smażymy na rumiany kolor z każdej strony, oraz do miękkości mięsa. W między czasie robimy sałatę z ogórkiem i śmietaną, oraz gotujemy ziemniaki. Usmażone roladki podajemy z ugotowanymi ziemniakami oraz sałatą ze śmietaną i świeżym ogórkiem.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń