Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z prostszych, a zarazem pysznych dań, którymi nie pogardzą wytrawni mięsożercy. W zasadzie klasyczne robi się z mięsa wołowego i podaje z modrą kapustą, ale też mają swój smakowity urok. Mięsiwo z kluskami polecam ja, Arek Gie
Smaczne danie :)
Odsłon: 590
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 944
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26155
Smaczne danie :)
Odsłon: 590
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 944
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26155
Składniki
Mięso cienko rozbijamy lub, tak jak ja, korzystamy z usług masarni i prosimy o rozbicie na miejscu. Oprószamy z obu stron przyprawą do mięs,solą oraz pieprzem.
Ogórka kroimy wzdłuż na pół, umieszczamy na mięsie (przy krawędzi) razem z boczkiem. Roladki zawijamy, związujemy sznurkiem i obsmażamy na rozgrzanym smalcu.
Do gorącego bulionu przekładamy podsmażone roladki, które gotujemy na wolnym ogniu przez około 90 minut. Wtedy nam ładnie skruszeją i będą rozpływać się w ustach.
Gdy roladki będą już na naszym talerzu, do bulionu wlewamy rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody, mąkę. Dokładnie ją rozprowadzamy, całość zagotowujemy. Tak powstałym sosem polewamy roladki.
Polecam z kluskami śląskimi i buraczkami.