Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są delikatne, zdrowe i smaczne.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24979
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6086
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 363
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24979
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6086
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 363
Składniki
Przygotowanie karmelu: Cukier rozpuścić w rondelku, dodać 1 łyżeczkę masła, chwilę podgrzać i polać przygotowane roladki. Przygotowanie: Kotlety dokładnie opłukać, osuszyć, natrzeć solą do smaku i rozbić tłuczkiem. Gruszkę obrać, pokroić w słupki. Następnie na rozbitym filecie ułożyć gruszkę, morele, skropić olejem i spiąć wykałaczkami. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, lekko podlać wodą, przykryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut. Pod koniec pieczenia zdjąć folię i zrumienić roladki. Podawać do obiadu polane karmelem z cukru trzcinowego.