Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie roladki królują w moim domu.
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 130
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 486
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 130
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 486
Składniki
Przygotowanie: Cebulę, pieczarki, paprykę oczyścić, drobno posiekać i przysmażyć na maśle z dodatkiem mielonej papryki do smaku. Następnie dodać do wołowiny, przyprawić do smaku, dokładnie wymieszać i odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Kotlety opłukać, osuszyć i rozbić tłuczkiem z dodatkiem pieprzu i soli. Gotowe kotlety nadziewać przygotowanym farszem, zwijać w roladki i spiąć wykałaczkami. Maczać w rozmąconym jajku i panierować w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, smażyć roladki bardzo powoli z każdej strony na złoty kolor.