Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki wieprzowe nadziewane wołowiną

Roladki wieprzowe nadziewane wołowiną

Autor:

Przepisów i artykułów: 2539 Ocena: 18885

Dodano:

Odsłon: 5804

Takie roladki królują w moim domu.

Składniki

  • Kotlet schabowy wieprzowy 4 szt.
  • Mięso wołowe mielone 20 dag
  • Papryka świeża 1 szt.
  • Pieczarki 10 dag
  • Sól i pieprz do smaku
  • Papryka słodka mielona do smaku
  • Cebula biała 1 szt.
  • Jajka 2 szt.
  • Bułka tarta do panierki
  • Masło 2 łyżki
  • Olej do smażenia
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Roladki wieprzowe nadziewane wołowiną

Przygotowanie

  1. Przygotowanie:
    Cebulę, pieczarki, paprykę oczyścić, drobno posiekać i przysmażyć na maśle z dodatkiem mielonej papryki do smaku. Następnie dodać do wołowiny, przyprawić do smaku, dokładnie wymieszać i odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Kotlety opłukać, osuszyć i rozbić tłuczkiem z dodatkiem pieprzu i soli. Gotowe kotlety nadziewać przygotowanym farszem, zwijać w roladki i spiąć wykałaczkami. Maczać w rozmąconym jajku i panierować w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, smażyć roladki bardzo powoli z każdej strony na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń