Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborne roladki na smaczny obiad.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 39
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 658
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10883
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2332
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 39
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 658
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10883
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2332
Składniki
Przygotowanie: Kotlety rozbić bardzo cienko, oprószyć pieprzem i solą i odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Paprykę, pieczarki, cebulę, oczyścić i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić cebulę i przysmażyć na rumiano. Do cebuli dodać pieczarki, paprykę, chwilę poddusić. Następnie doprawić do smaku, lekko odparować i przestudzić. Na rozbity kotlet położyć plasterek szynki, sera a na brzeg kotleta nakładać porcje farszu, zwijać w roladki, spiąć wykałaczką i układać w naczyniu żaroodpornym posmarowanym masłem. Wstawić od piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 40 minut podlewając co jakiś czas powstałym sosem. Pod koniec pieczenia zdjąć pokrywkę z naczynia aby roladki ładnie się zarumieniły.