Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zazwyczaj do dań mięsnych mam ziemniaki lub kaszę ale tym razem zdecydowałem się na makaron. Pewnie z lenistwa :P
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 196
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 196
Składniki
Mięso kroję na plastry i rozbijam (jak na schabowe), "brzydsze" kawałki zamrażam i przeznaczam je na mielone.
Każdy kawałek przyprawiam pieprzem i solą, następnie smaruję musztardą. Na musztardzie kładę kawałek boczku, słupek ogórka kiszonego oraz kawałki cebuli.
Taki napełniony plaster zwijam w roladę i mocuję wykałaczkami. Smażę na rozgrzanym oleju aż się zarumienią, a następnie duszę do miękkości zalewając wodą.
Sos: Miałem grzyby suszone, (moczyłem je całą noc). Na patelni podsmażyłem cebulę i wrzuciłem na nią posiekane grzyby. Przyprawiałem tylko solą i pieprzem by zachować jak najwięcej smaku grzybów. Dusiłem grzyby do miękkości, na koniec dorzuciłem trochę natki z pietruszki i zabieliłem śmietaną. Gdyby sos był zbyt rzadki można zaklepać mąką.