Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki z bakłażana"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 54
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 54
Składniki
Bakłażana dokładnie umyj. Pokrój go w cienkie plasterki. Oprósz solą z obydwu stron i zostaw na ok. 40. min. Spłucz nadmiar soli i dokładnie odciśnij plastry bakłażana.
Na patelni rozgrzej olej i obsmaż bakłażana. Osącz na papierowym ręczniku. Obierz i umyj marchewkę, zetrzyj ją na tarce o grubych oczkach. Cebule drobno posiekaj.
Na rozgrzanym oleju podsmaż marchewki, a następnie dodaj do nich cebule i zeszklij. Dopraw do smaku solą, pieprzem i posiekaną kolendrą. Dodaj przeciśnięty czosnek i wymieszaj.
Plastry bakłażana smaruj majonezem, nakładaj farsz i zwijaj w roladki. Podawaj schłodzone.
Czas przygotowania: 25 minut 140 kcal/1 roladkaŹródło: Tele Tydzień