Do góry

Dania główne Przepis na:

roladki z ciasta francuskiego z kurczakiem

roladki z ciasta francuskiego z kurczakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 26

Dodano:

Odsłon: 5127

Ciekawy sposób na kurczaka, z dowolną surówką

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. pokroić mięso w paski grubości ok. 1 cm i długości ok.10 cm, wrzucić do miski zalać oliwą z oliwek dodać przyprawę do kurczaka, czosnku granulowanego i w marynacie odstawić na 10 min

  2. utrzeć ser na grubej tarce, ciasto rozwinąć , lekko rozwałkować pociąć na kwadraty odpowiadające wielkości kawałków miesa

  3. wcześniej przygotowane mięso, układać po dwa kawałki na cieście , posypać trochę serem i szczyptą majeranku, i zawinąć w roladkę

  4. ułożyć na blasze pergamin i na nim roladki,i posmarować z góry jajkiem.
    piec ok 30 min w temperaturze 200 stopni , aż do upieczenia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń