Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy sposób na kurczaka, z dowolną surówką
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4692
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12730
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5718
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7193
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4692
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12730
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5718
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7193
Składniki
pokroić mięso w paski grubości ok. 1 cm i długości ok.10 cm, wrzucić do miski zalać oliwą z oliwek dodać przyprawę do kurczaka, czosnku granulowanego i w marynacie odstawić na 10 min
utrzeć ser na grubej tarce, ciasto rozwinąć , lekko rozwałkować pociąć na kwadraty odpowiadające wielkości kawałków miesa
wcześniej przygotowane mięso, układać po dwa kawałki na cieście , posypać trochę serem i szczyptą majeranku, i zawinąć w roladkę
ułożyć na blasze pergamin i na nim roladki,i posmarować z góry jajkiem. piec ok 30 min w temperaturze 200 stopni , aż do upieczenia.