Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy sposób na kurczaka, z dowolną surówką
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4558
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 722
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 317
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14631
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4558
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 722
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 317
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14631
Składniki
pokroić mięso w paski grubości ok. 1 cm i długości ok.10 cm, wrzucić do miski zalać oliwą z oliwek dodać przyprawę do kurczaka, czosnku granulowanego i w marynacie odstawić na 10 min
utrzeć ser na grubej tarce, ciasto rozwinąć , lekko rozwałkować pociąć na kwadraty odpowiadające wielkości kawałków miesa
wcześniej przygotowane mięso, układać po dwa kawałki na cieście , posypać trochę serem i szczyptą majeranku, i zawinąć w roladkę
ułożyć na blasze pergamin i na nim roladki,i posmarować z góry jajkiem. piec ok 30 min w temperaturze 200 stopni , aż do upieczenia.