Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy sposób na kurczaka, z dowolną surówką
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 50
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4298
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 179
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 50
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4298
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 179
Składniki
pokroić mięso w paski grubości ok. 1 cm i długości ok.10 cm, wrzucić do miski zalać oliwą z oliwek dodać przyprawę do kurczaka, czosnku granulowanego i w marynacie odstawić na 10 min
utrzeć ser na grubej tarce, ciasto rozwinąć , lekko rozwałkować pociąć na kwadraty odpowiadające wielkości kawałków miesa
wcześniej przygotowane mięso, układać po dwa kawałki na cieście , posypać trochę serem i szczyptą majeranku, i zawinąć w roladkę
ułożyć na blasze pergamin i na nim roladki,i posmarować z góry jajkiem. piec ok 30 min w temperaturze 200 stopni , aż do upieczenia.