Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś polecam fajną sezonową przystawkę, smakowite, delikatne i soczyste roladki. Piersi z kurczaka owinięte plastrami cukinii .
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15737
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 419
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15737
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 419
Składniki
1. Cukinie kroimy wzdłuż.
2. Solimy, smarujemy oliwą ( 2 łyżki)
3. Fileta kroimy w paski, po czym układamy na cukinii.
4. 3 Łyżki oliwy mieszamy z bazylią, ¼ łyżką soli, szczyptą czosnku i smarujemy marynatą mięso.
5. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach, posypujemy mięso.
6. Zwijamy ciasno w roladki. 7. Spinamy wykałaczką, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 8. Zapiekamy 30 minut w 180°C.
9. Danie gotowe. 10. Smacznego.