Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś polecam fajną sezonową przystawkę, smakowite, delikatne i soczyste roladki. Piersi z kurczaka owinięte plastrami cukinii .
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
1. Cukinie kroimy wzdłuż.
2. Solimy, smarujemy oliwą ( 2 łyżki)
3. Fileta kroimy w paski, po czym układamy na cukinii.
4. 3 Łyżki oliwy mieszamy z bazylią, ¼ łyżką soli, szczyptą czosnku i smarujemy marynatą mięso.
5. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach, posypujemy mięso.
6. Zwijamy ciasno w roladki. 7. Spinamy wykałaczką, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 8. Zapiekamy 30 minut w 180°C.
9. Danie gotowe. 10. Smacznego.