Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z czosnkiem i ziołami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13298
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1516
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14633
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6034
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13298
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1516
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14633
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6034
Składniki
Tłuczkiem do mięsa mocno rozbij kotlety, aby osiągnęły ok. 1-2 cm grubości.
Posyp solą i pieprzem z dwóch stron. Wymieszaj i drobno posiekaj bazylię, oregano i majeranek, a obrany czosnek pokrój w cienkie plasterki.
Rozbite kotlety posmaruj warstwą musztardy po jednej stronie. Połóż na niej dość rzadko pokrojone plasterki czosnku. Posyp ziołami. Następnie złóż mięso na pół i zaklep dokładnie brzegi kotleta tłuczkiem.
By zrobić ciasto, wymieszaj razem mąkę, mleko i jajka. Zamocz nafaszerowane i zawinięte mięso w cieście. Smaż na rozgrzanej patelni, aż ciasto się zarumieni.
Kotlety możesz podawać z pieczonymi ziemniaczkami oraz marchewką z groszkiem. Doskonale komponuje się też z innymi warzywami.
Czas przygotowania: 35 minut 582 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień