Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast filetów można użyć schabu i podać z kaszą i sosem pieczarkowym.
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 69
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 93
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 182
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 69
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 93
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 182
Składniki
Filety lekko utłuc uważając by nie poprzecinać mięsa.
Pieczarki pokroić w paseczki a następnie podsmażyć,przyprawić solą,pieprzem dodać trochę majeranku a jak ktoś lubi to można dodac troszkę tymianku.
Cebulkę posiekać i zeszklić. Połączyć z pieczarkami.
Filety posolić i popieprzyć.
Na każdy filet nałożyć po plasterku sera i szynki na to nałożyć po trochu farszu z pieczarek,zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami lub związać nicią kuchenną.
Roladki obtoczyć w mące wymieszanej z 1 łyżeczką przyprawy do kurczaka.
Na patelni rozgrzać tłuszcz i usmażyć roladki.
Podawać z ziemniakami z wody,polać tłuszczykiem ze smażenia roladek i z surówką.
SMACZNEGO