Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 758
Dodano: 15.03.2009
Odsłon: 15429
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Filety lekko utłuc uważając by nie poprzecinać mięsa.
Pieczarki pokroić w paseczki a następnie podsmażyć,przyprawić solą,pieprzem dodać trochę majeranku a jak ktoś lubi to można dodac troszkę tymianku.
Cebulkę posiekać i zeszklić. Połączyć z pieczarkami.
Filety posolić i popieprzyć.
Na każdy filet nałożyć po plasterku sera i szynki na to nałożyć po trochu farszu z pieczarek,zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami lub związać nicią kuchenną.
Roladki obtoczyć w mące wymieszanej z 1 łyżeczką przyprawy do kurczaka.
Na patelni rozgrzać tłuszcz i usmażyć roladki.
Podawać z ziemniakami z wody,polać tłuszczykiem ze smażenia roladek i z surówką.
SMACZNEGO
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)