Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki z grilla"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 316
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 68
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 113
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 509
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 316
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 68
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 113
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 509
Składniki
Witaminy z grilla
Bakłażana i cukinię pokrój w cienkie plastry (możesz do tego użyć tarkę do sera). Warzywa posyp delikatnie solą oraz pieprzem i poczekaj chwilę, aż puszczą sok. Zetrzyj go ręcznikiem papierowym.
Ułóż plasterki cukinii i bakłażana na srebrnej, jednorazowej tacce i postaw na rozpalonym wcześniej grillu.
Serek wymieszaj z solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi i posiekanym szczypiorkiem.
Każdy grillowany plaster warzyw posmaruj serkiem, a następnie połóż pasek sera pleśniowego i zwiń w ruloniki.
Powstałe roladki zawiń zblanszowanym we wrzątku szczypiorkiem i zawiąż na kokardkę.
<strong>Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>Źródło: Super TV