Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na zimno pokrojone w plastry też smakują wyśmienicie.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 117
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 306
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2942
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 117
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 306
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2942
Składniki
► Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oleju, dodać boczek wędzony ( w kostkach ), mięso mielone i / podsmażyć /. Następnie dodać drobno pokrojone pieczarki z posiekanym koperkiem i dalej smażyć. Doprawić solą i pieprzem. ► Filety z indyka rozbić na cienkie płaty. Na rozłożonej folii aluminiowej ułożyć plastry boczku, a na nich rozbite filety. Przyprawić według uznania (ostrożnie z solą jeżeli boczek jest słony). Filety obłożyć wczesniej usmażoną masą / zwinąć /. Zwinięte roladki zawinąć w folię aluminiową. ► Włożyć do naczynia żaroodpornego i pieć w podgrzanym piekarniku około 30 - 40 minut w temperaturze 200C / Termoobieg /. Po tym czasie wyjąć, rozwinąć z folii i włożyć ponownie do piekarnika aż boczek się zrumieni. ► Przy ponownym odgrzewaniu w piekarniku roladki można obłożyć plastrami sera.