Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na zimno pokrojone w plastry też smakują wyśmienicie.
► Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oleju, dodać boczek wędzony ( w kostkach ), mięso mielone i / podsmażyć /. Następnie dodać drobno pokrojone pieczarki z posiekanym koperkiem i dalej smażyć. Doprawić solą i pieprzem.
► Filety z indyka rozbić na cienkie płaty. Na rozłożonej folii aluminiowej ułożyć plastry boczku, a na nich rozbite filety. Przyprawić według uznania (ostrożnie z solą jeżeli boczek jest słony). Filety obłożyć wczesniej usmażoną masą / zwinąć /. Zwinięte roladki zawinąć w folię aluminiową.
► Włożyć do naczynia żaroodpornego i pieć w podgrzanym piekarniku około 30 - 40 minut w temperaturze 200C / Termoobieg /. Po tym czasie wyjąć, rozwinąć z folii i włożyć ponownie do piekarnika aż boczek się zrumieni.
► Przy ponownym odgrzewaniu w piekarniku roladki można obłożyć plastrami sera.
Uwielbiam smak pieczonego boczku,a z dodatkiem śliwki smak jest super. Smac...
Odsłon: 929
Wykwintne i pyszne danie na uroczysty obiad.
Odsłon: 3732
Najlepsza, sprawdzona, idealna na co dzień i od święta =)
Odsłon: 25
Delikatne i pyszne mięsko z polędwiczki , upieczone z warzywami , zniewala sm...
Odsłon: 194
Jakie są wasze ulubione pierogi ? moje najulubieńsze to ruskie oraz z płuckam...
Odsłon: 389
Pyszna i pożywna sałatka z ciecierzycą i warzywami.Idealna na letni wieczór l...
Odsłon: 728
Najlepsza, sprawdzona, idealna na co dzień i od święta =)
Odsłon: 25
Delikatne i pyszne mięsko z polędwiczki , upieczone z warzywami , zniewala sm...
Odsłon: 194
Jakie są wasze ulubione pierogi ? moje najulubieńsze to ruskie oraz z płuckam...
Odsłon: 389
Pyszna i pożywna sałatka z ciecierzycą i warzywami.Idealna na letni wieczór l...
Odsłon: 728
Składniki
► Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oleju, dodać boczek wędzony ( w kostkach ), mięso mielone i / podsmażyć /. Następnie dodać drobno pokrojone pieczarki z posiekanym koperkiem i dalej smażyć. Doprawić solą i pieprzem. ► Filety z indyka rozbić na cienkie płaty. Na rozłożonej folii aluminiowej ułożyć plastry boczku, a na nich rozbite filety. Przyprawić według uznania (ostrożnie z solą jeżeli boczek jest słony). Filety obłożyć wczesniej usmażoną masą / zwinąć /. Zwinięte roladki zawinąć w folię aluminiową. ► Włożyć do naczynia żaroodpornego i pieć w podgrzanym piekarniku około 30 - 40 minut w temperaturze 200C / Termoobieg /. Po tym czasie wyjąć, rozwinąć z folii i włożyć ponownie do piekarnika aż boczek się zrumieni. ► Przy ponownym odgrzewaniu w piekarniku roladki można obłożyć plastrami sera.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Schabowy moczony w mleku
Dania główne
Krokiety z młodej kiszonej kapusty i pieczarkami.
Dania główne
Sałatka z bobem
Dania główne
Pierogi na słodko z twarogiem i żółtkami
Schabowy moczony w mleku
Pyszny ,miękki i lekko wilgotny schabowy w chrupiącej panierce ,idealny na ni...
Odsłon: 8
Krokiety z młodej kiszonej kapusty i pieczarkami.
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 218