Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na zimno pokrojone w plastry też smakują wyśmienicie.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117729
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8227
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3061
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1918
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1446
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117729
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8227
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3061
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1918
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1446
Składniki
► Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oleju, dodać boczek wędzony ( w kostkach ), mięso mielone i / podsmażyć /. Następnie dodać drobno pokrojone pieczarki z posiekanym koperkiem i dalej smażyć. Doprawić solą i pieprzem. ► Filety z indyka rozbić na cienkie płaty. Na rozłożonej folii aluminiowej ułożyć plastry boczku, a na nich rozbite filety. Przyprawić według uznania (ostrożnie z solą jeżeli boczek jest słony). Filety obłożyć wczesniej usmażoną masą / zwinąć /. Zwinięte roladki zawinąć w folię aluminiową. ► Włożyć do naczynia żaroodpornego i pieć w podgrzanym piekarniku około 30 - 40 minut w temperaturze 200C / Termoobieg /. Po tym czasie wyjąć, rozwinąć z folii i włożyć ponownie do piekarnika aż boczek się zrumieni. ► Przy ponownym odgrzewaniu w piekarniku roladki można obłożyć plastrami sera.