Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki z indyka z boczkiem

Roladki z indyka z boczkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11267

Dodano:

Odsłon: 9

Smaczny pomysł na "Roladki z indyka z boczkiem"

Składniki

  • 75 dag fileta z indyka
  • 20 dag wędzonego boczku w cienkich plastrach
  • 4 łyżki serka mascarpone
  • 1 słoik suszonych pomidorów w zalewie ziołowej
  • 1 mały słoik zielonych oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 500 ml mleka 3
  • 2 proc
  • po 2 łyżki mąki i masła
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filet umyć, osuszyć, podzielić na pięć plastrów. Mięso rozbić tłuczkiem, oprószyć solą.

  2. Serek zmiksować z odsączonymi z zalewy pomidorami i czosnkiem. Pasta powinna być dość gęsta (można ją rozrzedzić 1-2 łyżkami zalewy). Rozkładać na zakładkę po 3 plastry boczku, na to wyłożyć filet, rozsmarować pastę, rozłożyć pokrojone w plasterki oliwki. Zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami, wstawić w naczyniu żaroodpornym do piekarnika nagrzanego do 180°C na 40 min.

  3. Z masła, mąki i mleka przygotować sos beszamelowy. Zalać nim mięso, piec kolejne 10 min, posypać natką.

  4. ok. 60 minut

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń