Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki z indyka z boczkiem"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 219
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1021
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666492
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 219
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1021
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666492
Składniki
Filet umyć, osuszyć, podzielić na pięć plastrów. Mięso rozbić tłuczkiem, oprószyć solą.
Serek zmiksować z odsączonymi z zalewy pomidorami i czosnkiem. Pasta powinna być dość gęsta (można ją rozrzedzić 1-2 łyżkami zalewy). Rozkładać na zakładkę po 3 plastry boczku, na to wyłożyć filet, rozsmarować pastę, rozłożyć pokrojone w plasterki oliwki. Zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami, wstawić w naczyniu żaroodpornym do piekarnika nagrzanego do 180°C na 40 min.
Z masła, mąki i mleka przygotować sos beszamelowy. Zalać nim mięso, piec kolejne 10 min, posypać natką.
ok. 60 minutŹródło: Twoje Imperium