Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inny smak drobiu.
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 210
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1084
Polecam.
Odsłon: 1075
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 210
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1084
Polecam.
Odsłon: 1075
Składniki
Filety rozbic, posolic.
Drobno pokrojoną cebulę i czosnek przesmażyc na maśle. Dodac szpinak poddusic. Przyprawic solą, pieprzem i gałką muszkatałową. Ostudzic.
Ser zetrzec na tarce o grubych oczkach, dodac do szpinaku, wymieszac.
Na każdy filet nakładac masę szpinakową, zwijac roladki. Panierowac w mące, jajku i bułce tartej. Smażyc na rozgrzanym oleju, na złoty kolor z obu stron. Podawac z ryżem lub ziemniaczkami i surówką. Mięso jest bardzo soczyste. Smacznego.