Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z karczku są pełne warzyw, a aromatyczny sos sprawia, że mięso jest kruche i miękkie jednocześnie. Poznaj przepis idealny na obiad.
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 26
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 16
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208946
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 26
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 16
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208946
Składniki
Mięso umyj, osusz, a następnie pokrój w plastry. Rozbij cienko tłuczkiem. Posyp solą, pieprzem z każdej strony. Oczyszczone papryki pokrój w cienkie paski, a cebulę w piórka. Z ogórkami zrób tak samo.
Miejsce, które będziesz wypełniać farszem, najpierw posmaruj odrobiną musztardy. Ułóż papryki, cebulę i ogórki.
Boki roladki zwiń do środka, a następnie zroluj. Ułóż każdy kawałek mięsa na głębokim talerzu. Wymieszaj składniki na marynatę i podlej nią roladki z karczku. Odstaw na pół godziny do lodówki.
Piekarnik włącz na 180 stopni Celsjusza, z grzaniem góra i dół. Na patelni rozgrzej olej. Obsmaż roladki z każdej strony, rozpoczynając od tej, w której mięso się łączy. Przełóż mięso do naczynia żaroodpornego. Podlej delikatnie wodą. Zakryj i włóż do piekarnika na 40-50 minut. Pod koniec możesz zdjąć przykrywkę i zostawić na kilka minut.