Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z karczku są pełne warzyw, a aromatyczny sos sprawia, że mięso jest kruche i miękkie jednocześnie. Poznaj przepis idealny na obiad.
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 238
Ziemniaki pieczone w talarkach to świetna przekąska dla każdego, nie tylko dl...
Odsłon: 134
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1500
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 238
Ziemniaki pieczone w talarkach to świetna przekąska dla każdego, nie tylko dl...
Odsłon: 134
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1500
Składniki
Mięso umyj, osusz, a następnie pokrój w plastry. Rozbij cienko tłuczkiem. Posyp solą, pieprzem z każdej strony. Oczyszczone papryki pokrój w cienkie paski, a cebulę w piórka. Z ogórkami zrób tak samo.
Miejsce, które będziesz wypełniać farszem, najpierw posmaruj odrobiną musztardy. Ułóż papryki, cebulę i ogórki.
Boki roladki zwiń do środka, a następnie zroluj. Ułóż każdy kawałek mięsa na głębokim talerzu. Wymieszaj składniki na marynatę i podlej nią roladki z karczku. Odstaw na pół godziny do lodówki.
Piekarnik włącz na 180 stopni Celsjusza, z grzaniem góra i dół. Na patelni rozgrzej olej. Obsmaż roladki z każdej strony, rozpoczynając od tej, w której mięso się łączy. Przełóż mięso do naczynia żaroodpornego. Podlej delikatnie wodą. Zakryj i włóż do piekarnika na 40-50 minut. Pod koniec możesz zdjąć przykrywkę i zostawić na kilka minut.