Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 24-03-2011
Pyszne roladki z aromatem jesieni:)))
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 678
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 64
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 80
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 678
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 64
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 80
Składniki
plastry karkówki rozbić tłuczkiem
kazdy plaster posmarować musztardą ,posypać pieprzem i czosnkiem granulowanym.
Na posmarowaną i przyprawioną karkówkę układamy kawałek kiełbaski, ogórka kiszonego i cebulki.
Zawijamy roladki i zczepaiamy wykałaczka by sie nie rozpadły.
Gotowe roladki podsmazamy na rozgrzanej oliwie z każdej strony.
Do roladek dodajemy posztkowana w piórka cebulkę.
Gdy cebulka sie zeszkli dodajemy 2 łyżki maki i czekamy chwilkę aż maka się lekko przypali.
Zalewamy roladki szklanką zimnej wody.
Dodajemy kurki i wszystkie przyprawy.
Gdy kurki będą juz miękkie dodajemy śmietanke.
Jeszcze chwilke dusimy i gotowe:)
SMACZNEGO:)